عطسه
قیمت : 100/000 ریال
مهرداد بطوئی زمانی دانشجوی فعال و پرسشگر هنرهای نمایشی بود او پرسشهای متنوعی را در عرصههای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مطرح میکرد، با توجه به علایق وی در حوزهی نگارش راهنماییها و هدایتهای مستمر ایشان مشوقی شد تا دست به قلم برده و آثاری را نگارش نماید، همچنین در مرحلهی بازخوانی و راهنمایی به ایشان نیز مواردی طرح و اصلاح گردید تا سرانجام یکی از نوشتههای او با عنوان "خرس" به زیور طبع آراسته شد؛ لازم به تأکید است که این اثر تلفیقی است از داستان، نمایشنامه و انیمیشن؛ این سه فرم " ادبی- نمایشی" در تار و پودی نسبتاً قابل قبول به گونهای در هم تنیده شده است که منطقی ویژه از آن استنباط میشود. در فرهنگ تصویری نمایشی ایران آنچه کمتر به چشم میخورد حضور زنان در این وادی است؛
همین موضوع، شناخت محدودی از تلاشهای جمعی و فردی زنان در کنار مردان در داستانها و نمایشنامه ها در این صدساله بود؛ یکی از دغدغههای مهردادبطوئی نیز این مهم است. گفته میشود که زنان هر سرزمین شعر آن سرزمین هستند؛ تشبیهی از گل که این گل در شرایطی مساعد میشکفد و در شرایطی ناهنجار پژمرده میشود. مهرداد بطوئی در این اثر تلاش کرده که پایگاه زنان را به آنان ببخشد که قهرمانانش پژمرده شدهاند. ما در "عطسه" شاهد مبارزه انفرادی و متفرق قهرمان اثر (دختر) میباشیم که بازتاب رنج، کار و کوشش اوست که در این وادی که بیشتر قهرمانانش به ظاهر مردان هستند، جلوهای ویژه دارد. اما گروتسک ماجرا در (عطسه) در صحنه هایی به جایاینکه ما دچار وحشت شویم زهرخند میزنیم و آنگاه میخندیم برای نمونه:
در میان خیل کشتگان و ناله زخمیان، مردم شهر بیدغدغه و دلشوره مشغول تناول غذا هستند؛ انگار آنان هیچ صدا و ضجهای دلخراش نمیشنوند و یا در جایی از این اثر، اعلامیه جنگ از رادیو قرائت شده و مرد و زنی تهیدست از این ماجرا ذوقمرگ میشوند و در پایان گروتسک به اوج خود میرسد؛ جایی که ضد قهرمان (مرد سیاهپوش) طعمهی کرم میشود؛ کرم توسط مرد تهیدست طعمهی ماهی میشود؛ ماهی طعمهی مرد و زن تهیدست.
کاظم شهبازی- دکتر محمود عزیزی
مولف: مهرداد بطوئی
سال و نوبت چاپ : اول / 1397
قیمت : 100000 ریال
برای سفارش این کتاب تماس حاصل نمایید